PLENVM (AT): Vogue fem – nebinarno uprizarjanje

16.08.2022
pet elementov vogue fema na "ballroom" glasbo

PLENVM Foto / Photo: PLENVM

Delavnica bo potekala v sklopu Platforme »malih umetnosti«, ki bo potekala od 16. do 19. avgusta 2022 v Ljubljani.

Opis

Na delavnici bomo predstavili uprizoritveni besednjak in izraznost vogue fema. Ta zelo stilizirana plesna forma je vzniknila na tako imenovanih „ball-ih“ newyorške črnske in latinox LGTBQ klubske scene in od izvajalke_ca zahteva, da se poglobi v to, kaj pomeni biti ženska, in da to odločno in neobremenjeno izrazi. Seznanili se boste z osnovnimi petimi elementi vogue fema in jih nadgradili s svojo ustvarjalnostjo, edinstvenostjo, drznostjo, talentom in spretnostjo.

Biografija

PLENVM je študiral sodobni ples na šoli School of Contemporary Dance Winnipeg v Kanadi, sicer pa je največ plesnih izkušnenj nabral kar v klubih. Svojo plesno pot je pričel pod mentorstvom umetnikov, kot so Marjory Smarth, Storm in Archie Burnett. Kot plesalec in koreograf deluje na treh kontinentih. Pri pedagoškem delu se osredotoča na ritem in precizno izražanje, kar učencem pomaga, da se naučijo nastopati s solidno bazo znanja.

Povezava: https://www.plenvm.com

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala v Plesnem in gledališkem centru SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, 1000 Ljubljana, od 16. do 18. avgusta 2022, vsak dan med 17.00 in 19.00.

Kotizacija

Trajanje: 2 h na dan
Kotizacija: 30 eur
Prijave: https://tix.emanat.si

Pretekli dogodki

  1. , Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

SLIKE