Nicole Beutler (NL): The Physical Voice

12.10.2010
Delavnica je primerna za plesalce, performerje in igralce z izkušnjami.

Nicole Beutler workshop foto/photo by: Nada Žgank

O DELAVNICI

Koreografinja in režiserka Nicole Beutler bo udeležencem na enodnevni delavnici predstavila osnove svojih ustvarjalnih in raziskovalnih principov: fizičnost in utelešenost glasu, prevod gibalnih kvalitet v kvaliteto govora, besedilo kot osnova za gibalni material. Udeleženci se bodo lotili besedila in njegove teksture v smislu dobesednih in metaforičnih principov giba (misel in telo). Bistveni element njenega dela je tudi teza, da solo obstaja samo znotraj skupinskega dela in taktik glasbene kompozicije.

 

BIOGRAFIJA

 

 

Nicole Beutler (Munchen, 1969) je koreografinja, kuratorka in performerka. Od leta 1993 živi in ustvarja v Amsterdamu. Lepe umetnosti je študirala na umetniških akademijah v Munstru in Munchenu, koreografijo pa na SNDO in gledališki šoli v Amsterdamu. Njeno ustvarjanje se giblje med plesom, performansom in vizualnimi umetnostmi. V predstavah, instalacijah in knjigah si prizadeva za natančno artikulacijo občutenja in izkušenj. Za njene predstave je značilna strukturirana glasbena kompozicija in subtilni humor. Odrska podoba je minimalistična, v središču je performer kot človeško bitje. 

 

Leta 2005 je v Amsterdamu so-ustanovila kolektiv LISA. Med leti 2008 in 2010 je bila kuratorka za ples in performans v gledališču Frascati v Amsterdamu, kjer je bila tudi so-selektorica festivala Something Raw. Več let in v različnih vlogah je sodelovala s koreografinjo in performerko Paz Rojo in v projektih Davida Weber-Krebsa, Hoomana Sharifija in z live art skupino Private Thoughts in Public Places. Od leta 1999 nastopa v predstavi The Show Must Go On Jérôma Bela, Nicole pa je tudi umetniška svetovalka številnim koreografom in gostujočim profesorjem na plesni akademiji School for New Dance Development in šoli Mima na gledaliških oddelkih Amsterdam School of the arts (AHK). 

 

 

 

PRAKTIČNE INFORMACIJE

 

KDAJ in KJE

 

12. 10. (11.00 – 14.00) – Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, SI

 

PRIJAVA

 

 

Prijave z osnovnimi podatki (telefon, elektronski naslov) in kratko predstavitvijo kdo ste in zakaj bi se radi udeležili delavnice pošljite na: info@emanat.si

 

KOTIZACIJA

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna, število mest omejeno!

 

 

PODPORA

 

 

Organizacija: Organizacija: Emanat
V sodelovanju z Mestom žensk

Partnerja: Zavod Bunker / SMEEL 

 

 

Pretekli dogodki

  1. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI

SLIKE