Matija Ferlin (HR): Večerni klas

03.11.2015
telesna tehnika priprave telesa za natančno celovito gibanje in izolacije posamičnih delov telesa in sklepov

Matija Ferlin foto/photo by: Marko Vučenik

O delavnici

Matija Ferlin bo pričel z vajami, ki izvirajo iz Pilatesa z namenom, da bi okrepili abdominalne mišice in posledično sprostili preostale dele telesa. Klas se nato nadaljuje z delom na tleh, ki vključuje vaje in kombinacije osredotočene na izolacijo posameznih delov telesa in sklepov.

Biografija

Matija Ferlin je diplomiral na School for New Dance Development (SNDO) v Amsterdamu. Živel in delal je v Berlinu. Po vrnitvi v Pulj se je osredotočil na raziskavo in reartikulacijo različnih konceptov odrskega ustvarjanja kot tudi drugih medijev, kot so kratki film, video in razstava.
Svoja dela je predstavil na mnogih festivalih v Evropi in Ameriki, kot so Impulstanz na Dunaju, Spider Festival v Lyonu, Mladi Levi in Gibanica v Ljubljani, Ex-Yu Festival v New Yorku, Rhubarb Festival v Torontu, Contemporary Dance Festival v Bogoti, Rencontre Choregraphique v Parizu, Festival plesa in neverbalnega gledališča v Svetvinčentu, Perforacije v Zagrebu, Kunstenfestivaldasarts v Bruslju in drugje.
V preteklih letih je sodeloval z različnimi koreografi, režiserji, dramaturgi in vizualnimi umetniki, kot so Martin Butler, Ame Henderson, Sasha Waltz, Maja Delak, Aleksandra Janeva, Luc Dunberry, David Zambrano, Keren Levi, Ivica Buljan, Mateja Koležnik, Goran Ferčec, Heinz Peter Knes, Claudia de Serpa Soares, Sasha Waltz, Jasna Žmak, Paul Mpagi Sepuya, Christophe Chemin, Mauricio Ferlin in drugimi.
Newyorški časopis V-magazine ga je prepoznal za kot enega najobetavnejših mladih koreografov leta 2011.
Matija trenutno živi in dela v Pulju na Hrvaškem.

Več >>

Kje

Program poteka na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se lahko vpišete v celoletni program ali pa kupite kartico 10-ih obiskov. Več informacij na praktikum.svsgl@gmail.com.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE