Karima Mansour (EG): Delavnica

12.10.2009
za plesalce in gibalce s plesnimi izkušnjami

Karima Mansour foto/photo by:: Severine Charrier

O delavnici

Dvodnevna plesna delavnica bo kombinacija plesnega ogrevanja (tla, center, prostor, diagonale, fraza) in krajše plesne improvizacije, ki jo bodo udeleženci razvijali samostojno in v sodelovanju s pedagoginjo. 

Biografija

Karima Mansour je vodilna egiptovska koreografinja, ki si je bogate izkušnje v plesu pridobivala na umetniški akademiji v Egiptu, kasneje pa na plesni akademiji London Contemporary Dance School v Veliki Britaniji. V Italiji je plesala v skupini Balletto Di Renato Greco, kjer se je specializirala za področje sodobnega plesa, ustvarjalne izkušnje pa poglablja tudi z bogato profesionalno kariero. Delala je v številnih ansamblih in sodelovala z mnogimi koreografi. Leta 1999 je ustanovila prvo egiptovsko profesionalno plesno skupino MAAT, kasneje pa organizacijo MAAT MECA (MAAT Movement for Egyptian Contemporary Art) za razvoj in promocijo sodobnega plesa. Ustvarila je 10 samostojnih avtorskih predstav, ki so zaživele na številnih festivalih in plesnih hišah (Festival les Eclecctique/Francija, Alkantara Festival/Portugalska, TanzHerbst Festival/Nemčija, Dansem Festival Marseille/Francija in druge). Karima ni le odlična plesalka in koreografinja, temveč jo odlikuje pedagoški eros, s katerim na plesne delavnice pritegne plesalce iz celega sveta. Poučuvala je v Cairo Opera Dance Theatre Company, bila je profesorica asistentka na Baletnem inštitutu na kairski akademiji za umetnost, poučuje pa tudi na številnih delavnicah doma in v tujini.

www.karimamansour.com

Praktične informacije

Kdaj in kje

12. in 13. 10. (10.00-14.00) - Plesni Teater Ljubljana

Prijave

Prijave sprejemamo do 11. 10. na naslov info@emanat.si Število udeležencev je omejeno!

Kotizacija

Cena za delavnico v predprijavi do 30.09. = 30€
Polna cena za prijave po 30.09. = 40€

Podpora

Produkcija: Emanat in Mesto žensk
V sodelovanju: Plesni teater Ljubljana
Finančna podpora:  Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS

Povezave

KARIMA MANSOUR na Mestu žensk: Nomadness (plesno-gledališki performans), sobota, 10. 10.2010 ob 20.00 - Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana

Pretekli dogodki

  1. , Plesni teater Ljubljana, SI
  2. , Plesni teater Ljubljana, SI

SLIKE