Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica - večglasno petje

19.06.2021
V prihajajoči delavnici se bomo posvetili predvsem petju starih večglasnih pesmi

Irena Z. Tomažin_ Glasna delavnica / Voice workshop Foto / Photo: Nada Žgank

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

V prihajajoči delavnici se bomo posvetili predvsem petju starih večglasnih pesmi. Poleg spoznavanja lastnega glasu in ogrevalnih glasovnih vaj, bomo delali na poslušanju in harmoniji med večimi glasovi s tem, da se utelesimo in ukoreninimo v lastnem.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Četrti sklop delavnic bo potekal od 19. in 20.6.2021 po sledečem urniku:
sobota, 19.6.2021: 10.00-13.00
nedelja, 20.6.2021: 10.00-13.00

Naslov: Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, Ljubljana

Prijava

Obvezne predhodne prijave na: info@emanat.si
Število mest je omejeno.
 

Kotizacija

60 € posamični sklop (6 ur).
Obvezna udeležba 2 dni delavnice. Kotizacija se predhodno poravna s plačilom preko TRR. Podatke za plačilo ter račun prejmete preko elektronske pošte.

Podpora

organizacija:  Emanat

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno / postponed
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno / postponed

SLIKE