Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica GLAS-IMPROVIZACIJA (2.del)

28.11.2020
ustvarjanje ritmičnih vzorcev, kompozicij, melodij in tudi pesmi

Prihajajoči dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno/postponed

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

novemberska delavnica:  GLAS - IMPROVIZACIJA (2.del)

V četrtem oziroma novembrskem sklopu "glasne delavnice" se bomo zopet osredotočili na improviziranje oziroma na ustvarjanje ritmičnih vzorcev, kompozicij, melodij in tudi pesmi. Vse, kar počnemo - vsaka gesta, izdih, izraz z glasom... - vse že poteka v nekem ritmu. Vsak glas, beseda oziroma stavek je že v nekem tonu in melodiji. Z ozaveščanjem naravnega oziroma sproščenega diha in telesne drže bomo predvsem poslušali in prisluhnili glasu, s katerim se srečujemo v lastni vsakodnevni govorici - šele ko (si) prisluhnemo, lahko pričnemo z delom na glasu.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Četrti sklop delavnic bo potekal od 28. in 29. novembra 2020 po sledečem urniku:
sobota, 28.11.2020: 10.00-15.00
nedelja, 29.11.2020: 10.00-15.00

Naslov: Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A

Prijava

Obvezne predhodne prijave na: info@emanat.si
Število mest je omejeno.
 

Kotizacija

100 € posamični sklop (10 ur).
80 € za obiskovalce predhodnih treh sklopov Glasne delavnice v letu 2020. Obvezna udeležba 2 dni delavnice. Kotizacija se predhodno poravna s plačilom preko TRR. Podatke za plačilo ter račun prejmete preko elektronske pošte.

Podpora

organizacija:  Emanat

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno/postponed

SLIKE