Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica GLAS-IMPROVIZACIJA (2.del)

28.11.2020
ustvarjanje ritmičnih vzorcev, kompozicij, melodij in tudi pesmi

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

GLAS - IMPROVIZACIJA (2.del)

V letu 2019 smo pričeli z rednimi cikli Glasne delavnice, ki so bili zaradi pandemije prekinjeni. Zato se bomo v mesecu maju nadaljevali, kjer smo končali in se bomo zopet osredotočili na improviziranje oziroma na ustvarjanje ritmičnih vzorcev, kompozicij, melodij in tudi pesmi. Vse, kar počnemo - vsaka gesta, izdih, izraz z glasom... - vse že poteka v nekem ritmu. Vsak glas, beseda oziroma stavek je že v nekem tonu in melodiji. Z ozaveščanjem naravnega oziroma sproščenega diha in telesne drže bomo predvsem poslušali in prisluhnili glasu, s katerim se srečujemo v lastni vsakodnevni govorici - šele ko (si) prisluhnemo, lahko pričnemo z delom na glasu.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Četrti sklop delavnic bo potekal od 8. in 9.5.2021 po sledečem urniku:
sobota, 8.5.2021: 10.00-13.00
nedelja, 9.5.2021: 10.00-13.00

Naslov: Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, Ljubljana

Prijava

Obvezne predhodne prijave na: info@emanat.si
Število mest je omejeno.
 

Kotizacija

60 € posamični sklop (6 ur).
Obvezna udeležba 2 dni delavnice. Kotizacija se predhodno poravna s plačilom preko TRR. Podatke za plačilo ter račun prejmete preko elektronske pošte.

Podpora

organizacija:  Emanat

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno/postponed
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI - prestavljeno/postponed

SLIKE