Ingrid Berger Myhre (NO): Ples in gledanje

20.01.2020 - 22.01.2020
Kaj vidimo, ko gledamo ples?

Ingrid Berger Myhre foto/Photo: Tale Hendnes

Opis

Kaj vidimo, ko gledamo ples? Če je ples neke vrste jezik, kako govori? Na delavnici se bomo posvetili nizu scorov, ki izpostavljajo bodisi ples bodisi gledanje. Naloge bomo izvajali v večjih in manjših skupinah, izmenjaje bomo uporabljali gib, zapis in ples. To, kar bomo počeli, bo pravzaprav bolj podobno igram kot nalogam. Našli bomo pa tudi čas za skupno refleksijo: Je ples lahko karkoli? Kaj pogojuje način, kako tovrstne plese 'beremo'?

Biografija

Ingrid Berger Myhre je študirala na Trinity Laban Centre v Londonu, diplomirala na oddelku Modern Theatre Dance na School of the Arts v Amsterdamu in nedavno pridobila magisterij iz koreografije v okviru programa ex.e.r.ce, ki se izvaja na Choreographic Centre v Montpellierju v Franciji. Po diplomi leta 2015 je prejela štipendijo, ki jo Arts Council Norway namenja mladim in obetavnim ustvarjalcem, leto kasneje pa je od iste ustanove pridobila še delovno štipendijo za leti 2016-2017. Trenutno sodeluje v programu Research Studios na P.A.R.T.S.

Kje in kdaj

Delavnica bo potekala na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A, v Ljubljani, med 20. in 22. januarjem 2020, vsak dan med 17.00 in 19.00.

Kotizacija

Zunanji obiskovalci: Cena 3-dnevne delavnice je 40 EUR. Kotizacijo poravnate pred začetkom delavnice.
Za imetnike Praktikumove letne kartice: delavnica spada v program celoletnega izobraževanja zato (do)plačilo ni potrebno. 
Za imetnike Praktikumove kartice 10-ih obiskov: en dan delavnice = en obisk na kartici. Skupno 3 obiski, če se delavnice udeležite vse 3 dni.

Informacije in prijave na info@emanat.si

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE