Hahn Rowe (US): Zvok v performansu

07.10.2016
Delavnica je namenjena profesionalnim gibalcem/koreografom in glasbenikom/ustvarjalcem zvoka, ki jih zanima raziskovanje načinov, na katere zvok dojemamo in uporabljamo v performansu.

Hahn Rowe - delavnica z javno predstavitvijo / workshop with public presentation Foto: A. Donadio

O delavnici

Osredotočili se bomo na materialnost/plastičnost zvoka, raziskovali in preizpraševali pa bomo tudi, kako na odru kontroliramo zvok, kako zvok nadzoruje nas in kako se z njim sporazumevamo.  V osnovi gre za “ples” z zvokom, ki ga dojemamo kot enakovrednega in prežemajočega partnerja v performansu. Skozi gibalno-vizualizacijske vaje in poglobljeno poslušanje bomo opazovali, kako se lahko gib in zvok stapljata in odzvanjata eden v drugem,  kako zabrisujeta meje med zvokom in gibom.

Udeleženci naj s seboj prinesejo preprosta zvočila - materiale kot so papir, kovine, plastika, tkanine ipd. - velika in majhna, tiha in glasna, ki jih bodo uporabljali pri ustvarjanju in naseljevanju imaginarne sonične pokrajine. Mikrofoni in kontaktni mikrofoni nam bodo omogočili, da bomo nadzorovali in transformirali zvok, od njegovih mikro pojavov do celotne zvočne slike.

Po zaključeni delavnici ob 19.00 uri bo sledila javna predstavitev idej, nastalih na delavnici v okviru serije glasbeno-plesnih improvizacij Neforma na odru Španskih borcev.

Udeleženci delavnice: Jatun Risba, Ina Puntar, Tina Dobaj, Andrej Hrvatin, Gregor Kamnikar, Yulya Molina, Marko Gutić Mižimakov, Katjuša Kovačič, Beno Gec, Samo Kutin, Ana Kravanja

Življenjepis

Hahn Rowe je mednarodno priznani violinist, kitarist, skladatelj in mešalec zvoka/producent, ki sodeluje v najrazličnejših projektih. Kot glasbenik je delal z Glennom Branco, Foetusom, skupino Swans, Ikue Mori, R.E.M., Davidom Byrnom in Mobyjem. Za mešalno mizo je med drugim produciral glasbene posnetke za Billa Laswella, Antony and the Johnsons in Yoko Ono. Rezultat Hahnovega dolgoletnega sodelovanja s koreografinjo Meg Stuart, ki živi med Brusljem in Berlinom, je osem celovečernih plesnih del.

Praktične informacije

Kdaj in kje
07. 10. (petek) od 15.00 do 19.00 - delavnica
07. 10. (petek) ob 19.00 - javna predstavitev idej, nastalih na delavnici v okviru serije glasbeno-plesnih improvizacij Neforma

Španski borci (velika dvorana)

Prijava
Delavnica je namenjena obojim: tako gibalcem/koreografom kot glasbenikom/oblikovalcem zvoka, ki jih zanima raziskovanje načinov, na katere zvok dojemamo in uporabljamo v performansu. Za delavnico je potrebno performersko, plesno ali glasbeno predznanje. Udeležba na zaključni odprti improvizaciji je zaželena, vendar ni pogoj za udeležbo na delavnici.  
Delo z umetnikom bo potekalo v angleškem jeziku. Delavnica je brezplačna.

Rok prijave:
Prijave na delavnico s kratko biografijo sprejemamo na agon@emanat.si do ponedeljka 3. 10. 2016.
Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije.

Podpora

Organizacija: Mesto žensk, Emanat, Sploh
V sodelovanju: Španski borci

Koordinacija: Sabina Potočki (Emanat) v sodelovanju z Mestom žensk in Sploh.

Povezave

Mesto žensk - video

Pretekli dogodki

  1. , KC Španski borci, Ljubljana, SI

SLIKE