Gisela Fantacuzzi (AR, IT): Sodobni plesni trening in improvizacija

30.08.2021
eksperimentiranje s telesom kot pripovednim materialom in generatorjem pomena

Gisela Fantacuzzi

Opis

Tridnevna delavnica vas bo vodila do razvoja potenciala gibanja ter prehajanja od specifičnosti motoričnih procesov do samoorganizacije telesa in njegovega zavedanja. Med srečanji boste udeleženci stopili v stik s svojim latentnim potencialom in odkrivali neskončne možnosti improvizacije in umetniškega raziskovanja. Delavnica vključuje lekcije Awareness through Movement® (Feldenkrais Method®); vodeno raziskovanje / eksperimentiranje z gibom; improvizacijo in koreografsko kompozicijo.

Biografija

Gisela Fantacuzzi (Buenos Aires, Argentina, 1981) je performerka, koreografinja, plesna pedagoginja in učiteljica Feldenkraisa, ki trenutno živi v Italiji. Poudarek njenega umetniškega raziskovanja je umetnost performansa v uprizoritvenih in nekonvencionalnih prostorih, ki zavedanje skozi gibanje (Feldenkraisova metoda®) vključuje v profesionalno umetniško prakso. Leta 2005 je ustanovila neodvisno skupino insOMnia v Buenos Airesu, kjer je razvijala svoje projekte (kot režiserka in performerka) in jih predstavila v številnih različnih kontekstih; mednarodnih festivalih, lokalnih skupnostih in nacionalnih gledališčih. Leta 2011 se je preselila v Evropo in od takrat sodeluje z različnimi umetniki.Od leta 2018 dela za gledališko plesno družbo ARTERIE v Italiji, kjer izdeluje delavnice in nove produkcije. Zadnja raziskava združuje prisotnost telesa na odru in digitalno predstavo.

Več info: www.arterie.theater
www.giselafantacuzzi.blogspot.it

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A, v Ljubljani, med 30. avgustom in 1. septembrom 2021, vsak dan med 16.00 in 19.00.

Kotizacija

Zunanji obiskovalci: Cena 3-dnevne delavnice je 40 EUR. Kotizacijo poravnate pred začetkom delavnice.
Za imetnike Praktikumove letne kartice: delavnica spada v program celoletnega izobraževanja zato (do)plačilo ni potrebno. 
Za imetnike Praktikumove kartice 10-ih obiskov: en dan delavnice = en obisk na kartici. Skupno 3 obiski, če se delavnice udeležite vse 3 dni.

Informacije in prijave na info@emanat.si

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE