Dina Rončević: Avto dekonstrukcija

07.10.2016
avto dekonstrukcija je performans v trajanju in delavnica, na kateri sodelujejo dekleta med desetim in štirinajstim letom.

O delavnici

Umetnica bo s skupino vedoželjnih deklet na delavnici razstavila avto. Ne učijo se le, kako uporabljati orodje, ampak tudi kako pri delu uporabiti telesne spretnosti. Cilj tridnevne dekonstrukcije ni popolnoma razstaviti vozilo, temveč najti in zavzeti avtonomno pozicijo. Dekleta se soočajo z neznanimi orodji in materiali, radovednimi pogledi opazovalk_cev in novimi možnostmi izkoriščanja lastnih fizičnih spretnosti in moči.

Avto dekonstrukcija je performans v trajanju in delavnica, na kateri sodelujejo dekleta med desetim in štirinajstim letom. Poleg dejanske dekonstrukcije želi performans razstavljanja avtomobila dekonstruirati družbene kategorije identitete, vprašanja spola in spolnih vlog. Dina Rončević se je z vprašanjem družbeno determiniranih spolnih vlog srečala pri poklicni prekvalifikaciji, ko se je kot ženska znašla v izrazito moškem okolju. Namesto da bi zaradi ovir obupala, je ubrala drugačno pot – ustvarjalnost.
Delavnica je namenjena dekletom med desetim in štirinajstim letom.

Praktične informacije

Za brezplačno delavnico ni potrebno predhodno predznanje. Delo z umetnico bo potekalo v hrvaškem, srbskem ali angleškem jeziku. Ob zaključku bo pogovor z vsemi sodelujočimi.

Prijave na delavnico sprejemamo na contact@cityofwomen.org do 20. septembra.

Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad:
Petek, 7. oktober: 15.00 – 20.00
Sobota, 8. oktober: 10.00 – 16.00
Nedelja, 9. oktober: 9.00 – 15.00

Podpora

Organizacija: Mesto žensk, Emanat
V sodelovanju s Srednjo poklicno in strokovno šolo Bežigrad

Pretekli dogodki

  1. , Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Ljubljana, SI
  2. , Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Ljubljana, SI
  3. , Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Ljubljana, SI

SLIKE