April Veselko (SI): Fusion

05.01.2022
preplet večih plesnih tehnik (hip hop/modern/sodobna)

April Veselko: Fusion

Opis

Fusion je preplet večih plesnih tehnik (hip hop/modern/sodobna). Povezali bomo prepoznavne elemente različnih stilov, poiskali njihova stičišča in razlike, ki jih naredijo posebne, ter ustvarjali unikatne koreografije. Klas je namenjen plesalcem, ki bi želeli razširiti svoje znanje ter obzorja in še dodatno izuriti v lastnem slogu.

Biografija

April Veselko je plesalka,  koreografinja in plesna pedagoginja. Zaključila je izobraževanje Dance's Start Up - Leggere Strutture Art Factory, v Bologni v Italiji in MoDem PRO, kompanija Zappalà Danza v Catanii, Sicilija. Ustvarila je več avtorskih projektov pod produkcijo Zavoda Federacije, KD Center Plesa Maribor, Plesne Izbe Maribor in Scenario Pubblico Catania. Sodelovala je z mednarodno uveljavljenimi koreografi (Matjaž Farič, Seiffedine Manai, Daniel Conant, Magdalena Reiter, Mattia Gandini, Gioa Maria Morisco, Gregor Luštek, Eduardo Torroja, Barbara Kanc). April je bila na tekmovanju OPUS1 kar šestkrat nagrajena z nagrado za najboljšo koreografsko idejo, leta 2017 pa je njena miniatura What does the body dream (Bodi Telo) prejela tudi drugo nagrado na 3...2...1… DANCE! koreografskem tekmovanju v Krakowu na Poljskem ter leta se leta 2019 uvrstila v finale koreografskega tekmovanja FKM v Beogradu.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE