Andreja Rauch Podrzavnik (SI): Trajanje – Minevanje

07.03.2017
vpogled in vstop v naloge izpeljane v procesu nastajanja projekta Trajanje

Andreja Rauch Podrzavnik v projektu Trajanje foto/photo by: Nada Žgank

Opis

Začnemo z gibanjem, ki je usmerjeno v fizično ogrevanje, uglaševanje telesa v prostoru, jačanje fokusa in vzpostavljanje gibalnega odnosa z drugimi. Nadaljujemo z izvajanjem in razvijanjem nalog, ki sem jih izpeljala v procesu nastajanja treh delov projekta Trajanje. V eni delavnici predelamo eno nalogo, oziroma se posvetimo enemu scoru. 

Biografija

Andreja Rauch Podrzavnik je koreografinja in pedagoginja, ustvarjalka mnogih avtorskih kot tudi kolektivnih projektov (leta 2009 soustanovila Zavod Federacija in je članica kolektiva Federacija). V svojih projektih sodeluje z glasbeniki, oblikovalci, igralci, pevci in plesalci. Ples pojmuje kot način obnašanja in v tem odkriva potenciale, ki jih gib in ples nudita za različne kontekste. Tesno sodelovanje z glasbeniki in skladatelji dodaja njenemu zanimanju za kompozicijo, tudi kot stične točke različnih medijev. Plesa kot estetskega fenomena ne jemlje za samoumevno, pač pa vedno znova vzpostavlja razlog zanj. 
Izobraževala se je na London Contemporary Dance School (Master of Arts), California Institute of the Arts ter na seminarjih v Sloveniji in tujini. Kot performerka je sodelovala tudi z drugimi koreografi: Charles Linehan, Julyen Hamilton, Ornella d'Agostino, Iztok Kovač, Isabelle Schad, Ian Spink,... Kot videastka je sodelovala s koreografinjami:  Sarah Fahie, Lucia Baumgartner, Snježana Premuš, Irena Tomažin. Za svoje delo je prejela nagrado revije Dance Europe, Critics' choice (2003 za Tipke), Povodni mož (2004 za Kostanjevo rjavo) ter nagrado strokovne žirije festivala Gibanica (2007 za Tkalce), kot članica kolektiva Federacija prejela Plaketo Mete Vidmar (za delo z mladimi, 2014) ter nagrado Ksenije Hribar v kategoriji koreograf/avtor (2015).

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  2. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  3. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  4. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  7. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  8. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE