Adrienn Hód (HU): Telo v gibanju

29.03.2016
ustvarjanje intimnih situacij, v katerih bosta plesalcem ponujena prostor in zaupanje za raziskavo lastne fizikalnosti

Adrienn Hód arhiv/archive

Opis

Na delavnici, ki jo bo poučevala na Praktikumu (istočasno Adrienn Hód pripravlja tudi novo predstavo s skupino EnKnapGroup, s premiero 12.5.), bo ustvarjala intimne situacije, v katerih bosta plesalcem ponujena prostor in zaupanje za raziskavo lastne fizikalnosti. Skozi ustvarjanje jo namreč zanima telo v gibanju, ločeno od kulturnega konteksta, ki ga ponavadi postavlja v prazen prostor. Njena metoda temelji na improvizaciji, ki se na odru pojavlja v strukturirani obliki. Ni je strah dela na nepoznanem ali tabujih. Delo na delavnici bo temeljilo na improvizacijskih nalogah repertoarnih predstav njene plesne skupine Hodworks Basse danse (2011), The way my father imagined it all (2012), Dawn (2013), Conditions of Being a Mortal (2014) in Grace (2015). Več o predstavah najdete na www.hodworks.hu).

Udeležence naprošamo, da na delavnico prinesejo telefon, s katerim se lahko povežejo v splet in imajo ostop do youtube-a, ter slušalke. In torbico.

Življenjepis

Plesalka Adrienn Hód je končala študij leta 1997 na šoli za sodobni ples na Madžarskem. Največ se ukvarja z eksperimentalnim gibom, občasno pa koreografira za gledališče, film, reklame ter modne revije. Redno uči tudi klase improvizacije na Budapest Contemporary Dance Academy.
Leta 1995 je osnovala plesno skupino OFF, ki ji je leta 2007 sledila Hodworks. Zatem je prejela številne nagrade in priznanja širom po Evropi ter ZDA, med drugim je bila sedemkrat nominirana za Rudolf Lábán Award (dvakrat jo je tudi osvojila: leta 2012 z Basse Danse, ter leta 2014 z Dawn), njene 3 produkcije, Basse Danse, Dawn in Conditions of Being a Mortal, pa so bile izbrane za mrežo Aerowaves kot najbolj izjemne predstave.

Podpora

Delavnica je izvedena ob podpori zavoda En-knap.

V zadnjih dveh sezonah so bile v sklopu festivala Plesna Vesna v Španskih borcih tri Adriannine predstave sprejete z izjemnim odzivom občinstva.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  7. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  8. , SVŠGL, plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE