Razpoke vmesnika IV odpade!

Zaradi tehničnih težav premiera projekta Razpoke vmesnika IV Luke Prinčiča danes, 20.12.2016 v Slovenski Kinoteki žal odpade. Nov datum bo javljen naknadno. Vračilo za že kupljeno karto lahk ...

Emanat novice - november 2016

Jesenskemu produkcijskemu divjanju se pridružujemo tudi pri EMANATu in vas vabimo na več zanimivih dogodkov v tem mesecu. Poleg unikatne delavnice, ki jo prirejajo sami The Feminalz (TATOVI PODOB), vas opozarjamo na novo sezono Metodologij beleženja sodobnih koreografskih praks, na založniškem področju pa ne zamudite priložnosti divjih predsezonskih popustov (do 50%!)

Razpis za mlade ustvarjalce

Vabimo ustvarjalke in ustvarjalce - stare do 30 let, ki živijo in ustvarjajo v Sloveniji, k prijavi novih umetniških projektov v letu 2016.

Prevedeno prelomno delo Misleče telo avtorice Mabel E. Todd

Mabel E. Todd: Misleče telo oblikovanje/graphic design: Mauricio Ferlin

Misleče telo, eno od prelomnih del 20. stoletja, prvo interdiscpilinarno študijo biomehanike gibanja, ki izide v prevodu Urbana Beline, lahko naročite po prednaročniški ceni do 31. decembra 2014.

Emanat novice - september 2014

Maja Delak: Sramota / Shame (2011) foto/photo by: Nada Žgank

V mesecu septembru zaganjamo novo sezono s tremi gostovanji in tremi ponovitvami: nagrajena predstava Maje Delak Sramota bo gostovala v Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu, Matija Ferlin se s hit predstavo Sad Sam Lucky odpravlja na Tiger Fringe Festival v Dublin, Irena Tomažin pa s solo predstavo Okus tišine vedno odmeva v sosednji Zagreb na Ganz Novi Festival Ponovitev performansa Luke Prinčiča Razpoke vmesnika II: Metal bo na sporedu v Slovenski kinoteki, solo predstava Maje Delak Kaj če v Stari elektrarni, medtm ko bo konec meseca na sporedu že deveta uprizoritev tehnoburleske Tatovi podob v Klubu Gromka na Metelkovi, zdaj že njihovem drugem domu. Z novo sezono zopet prihajajo tudi izboraževalne delavnice: KlasJE, plesni klasi, odprejo svoja vrata sredi meseca, na sporedu pa so še delavnice Ursule Martinez Onkraj burleske! (Emanat in Festival Mesto žensk), Glasna delavnica (z Ireno Tomažin) in Mala plesalnica (z Barbaro Kanc). Vpisi že potekajo!