Luka Prinčič: Razpoke vmesnika

2013

Metapixelated glitch (Luka Prinčič: Razpoke vmesnika / Interface fractures) screenshot by Luka Prinčič

O projektu

Digitalno konstruirani mikro odnosi. Neizmeren tok podatkov, slik, novic in videa. Netransparentne hierarhije kiber-moči, piksel-hipnoza hiper-dostopa in objavljanja. 

Mnoštvo neizpričanih izkušenj. 

Razpoke vmesnika je avdio-vizualni performans, ki v mediju razširjenega elektronskega kina poizkuša utelesiti subjektivno izkušnjo vpetosti v informacijsko pokrajino.

Performans, v mediju zvoka in slike, v prepletu abstrakcije in konkretnega, upodablja hibridno sodobnost pol-zasebnega pol-javnega bivanja v socialnih in drugih informacijskih omrežjih. S kratkimi vzniki zadovoljitve, ki se izmenjujejo s hitrim preklapljanjem med vsebinskimi fragmenti, vzpostavlja afektivno atmosfero tesnobe.  Skozi intenziteto in dialog abstraktnih linij, oblik, hrupa in šuma, poliritmov na eni strani, ter občasnih konkretnih oblik, melodij in jasnih znakov na drugi, gradi imerzivno vzdušje v katerem lahko potopljeni gledalec zasliši/razume/vidi/čuti konkretna vprašanja in intenzitete (povezane z izbrano temo).

Uporabljena in - v manjši meri - za sam performans razvita orodja so osnovana na svobodnem programju. Zvočne programirane procedure in algoritmi so izdelani v programskih jezikih Pure Data in SuperCollider, preko OSC protokola sinhronizirani z vizualno dimenzijo, ki se izvaja s pomočjo GEM knjižnice v Pure Data.

Sodelavci

Avtorstvo in izvedba: Luka Prinčič

Povezave

http://www.youtube.com/watch?v=Ge967ui0K7g&hd=1

Podpora

Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Kritike in medijski odzivi

18.12.2013, RTV, Performans Razpoke vmesnika

Pretekli dogodki

  1. , Slovenska Kinoteka, Ljubljana, Slovenija

SLIKE