Nagrada zlata ptica Maji Delak in Luki Prinčiču

2013

Zlata ptica, 5.6.2013 foto/photo by: Božo Flajšman

Maja Delak in Luka Prinčič sta dobitnika letošnje nagrade Liberalne akademije zlata ptica za izjemno svež preplet različnih praks s področja gledališča, plesa, glasbe in intermedijskih umetnosti.


Simbolične nagrade Liberalne akademije zlata ptica so v sredo, 5.6.2013 pred Mini teatrom prejeli Elvis Halilovič, Maja Smrekar, Blaž Božič, Boštjan Čadež ter Maja Delak in Luka Prinčič. Kot poudarjajo organizatorji, prejemniki "s svojim prizadevnim in vrhunskim delovanjem ponujajo alternativo malodušju ali kar odkriti depresiji, ki zaznamuje te težke čase".

Maja Delak in Luka Prinčič sta nagrado prejela za področje glasbenih in uprizoritvenih umetnosti. Vsak zase sta uveljavljena ustvarjalca sodobne gledališko-plesne oz. glasbeno-multimedijske scene, v "reinkarnaciji" Wanda in Nova Deviator pa si zlato ptico zaslužita za izjemno svež preplet različnih praks s področja gledališča, plesa, glasbe, intermedijskih umetnosti in hkrati za aktivizem, je dejal član žirije Mare Bulc. 

Predsednik žirije, Vuk Čosić, je pojasnil, da so letos izbrali ustvarjalce, ki resno razumejo svojo pozicijo in v svoje delo vključujejo progresivnost, ki je značilna za nagrade, ki jih podeljujejo že od leta 1975.


Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!


Več:
Večer, Nagrade zlata ptica letos spet posameznikom, 5.6.2013
STA, Nagrade zlata ptica letos spet posameznikom, 5.6.2013
Sigledal, Nagrade zlata ptica letos spet posameznikom, 5.6.2013
Delo, Podelili nagrado zlata ptica, Zdenko Matoz, 5.6.2013
Planet Siol.net, Nagrade Liberalne akademije letos znova posameznikom, 5.6.2013
MMC RTV SLO, Zlata ptica za ustvarjalce, ki ponujajo alternativo trenutnemu malodušju, 5.6.2013

SLIKE

DOKUMENTI