Urša Sekirnik (SI, ES): "Push to Move"

19.09.2022
odriv kot motor za gibanje

Urša Sekirnik Foto / Photo: Tristán Pérez-Martín

Opis

Klas se osredotoča na odriv kot motor za gibanje. Tako od tal, kot od partnerja. Kako “push to move”, isti princip, ki ga uporabljamo pri hoji, prenesti na ostale načine gibanja in celo na delo v paru? Ta princip bomo raziskovali najprej preko odprtih improvizacijskih nalog, ki nam bodo pomagale telo popeljati v prostor, nato pa tudi preko fraz na tleh in v vertikali, s katerimi bomo princip preizkusili v vnaprej pripravljenem materialu.

Biografija

Urša Sekirnik je leta 2011 diplomirala na SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), leta 2014 pa iz Kulturologije na Fakulteti za družbene vede. Trenutno med Slovenijo in Španijo deluje kot ustvarjalka, plesalka in učiteljica plesa. Leta 2010 je skupaj z Nino Jan soustanovila Kulturno umetniško društvo NUM (KUD NUM), ki ponuja kreativni prostor za umetniško produkcijo, organizacijo umetniških dogodkov v lokalnem okolju in promocijo lokalne umetnosti doma in v tujini. Leta 2019 je postala del ekipe La Visiva v Barceloni, kjer skupaj z Ano Rubirola in Mireio de Querol pripravlja in izvaja različne dejavnosti v povezavi z gibom in plesnim ustvarjanjem. Poleg lastnih projektov (Bestiari Dixit, Fent Cua / Medtem ko smo čakali, Radio Hit,...) kot plesalka trenutno sodeluje z Emmo Villavecchia v projektih Rítmia in NeoPicnic, od leta 2016 pa tesno sodeluje s kolektivom Big Bouncers v predstavah Plata, Plancton, O.V.N.I. in Jungla. Kot dramaturginja je sodelovala tudi v predstavi Aje Zupanec Liter of Glitter. V preteklosti je bila del predstave Jeroma Bela The Show Must Go On in je med drugim sodelovala z Nino Jan, Joano Serra, kolektivom Collectif PoPs, Phoebe Osborne, Jordijem Ferreirom, Carolino Alejos in Silvio Elgarrista.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

DOKUMENTI