Pogovor št. 6: Maja Delak - Maja Šorli

10.11.2015
izpostavili bomo ključne vsebine: razvoj koreografskega in plesnega jezika, vpliv sodelavcev na izbor ustvarjalnih postopkov, teme in vsebine ter različni formati njenih predstav

Pogovor št. 6: Maja Delak & Maja Šorli foto/photo by: Nada Žgank

Opis

Maja Delak že več kot dvajset let pomembno oblikuje slovenski umetniški prostor kot nagrajena koreografinja, plesalka in performerka, pedagoginja ter nosilka še drugih kulturnoumetniških vlog. V Metodologijah beleženja bomo poskušali nemogoče: o obširnem opusu govoriti v podrobnostih in posploševalno. Izpostavili bomo ključne vsebine, ki jo vznemirjajo, in sicer: razvoj koreografskega in plesnega jezika, vpliv sodelavcev na izbor ustvarjalnih postopkov, teme in vsebine, različni formati njenih predstav in poskušali ostati optimistični glede ustvarjanja v obstranski panogi imenovani sodobni ples. Poudarek bo na delu v zadnjih osmih letih, po potrebi pa se bomo vrnili tudi nazaj v zgodnejša ustvarjanja.

Biografiji

Maja Delak >>

Maja Šorli dela kot raziskovalka na AGRFT UL ter kot dramaturginja, avtorica besedil, pedagoginja in ustvarjalka na področju novih medijev. Doktorirala je leta 2011 na AGRFT UL. Leta 2014 je izdala monografijo Slovenska postdramska pomlad pri založbi Knjižnica MGL. Je članica mednarodne raziskovalne skupine STEP ter Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije. Je tudi glavna urednica Amfiteatra, revije za teorijo scenskih umetnosti.

Pretekli dogodki

  1. , Pritličje, Ljubljana, SI

SLIKE