COSSOC (ES): Delavnica partneringa

10.11.2021
Delavnica bo temeljila na prenosu teže in iskanju ravnotežja v situacijah, ko si s partnerjem delimo isti prostor.

COSSOC: Anamaria Klajnšček in Magí Serra Foto / Photo: Nora Baylach

Opis

Delavnica bo temeljila na prenosu teže in iskanju ravnotežja v situacijah, ko si s partnerjem delimo isti prostor. Fokus bo na senzitivnem telesu, ki je zlahka berljivo in karseda transparentno za impulze, ki prihajajo od drugih. Posebno pozornost bomo namenili načinu, kako se približamo telesu drugega - skrbno in z občutkom empatije, da ustvarimo okolje, kjer se kakršenkoli dvig lahko zgodi brez večjega napora ali bolečin.

Delali bomo na toničnosti telesa, ki je močno, a vseeno okretno in artikulirano. Da bi prišli do celostnega razumevanja vsake situacije, bomo spodbujali telo, ki lahko konstantno menja med vlogama 'baze' in 'letalca'. Poseben poudarek bo na ustvarjanju vzajemnega zaupanja, kjer se je posameznik zmožen popolnoma prepustiti in po drugi strani prevzeti odgovornost za telo drugega. Samo v takšnem okolju lahko pride do igrivega vzdušja in imaginacija začne delovati.

Ukvarjali se bomo z jezikom, ki meji med kontaktom, partneringom in cirkusom. 

Več o COSSOC: https://cossoc.org/workshop/

 

Biografija

Anamaria Klajnšček je slovenska plesalka in koreografinja, ki trenutno deluje predvsem na španski plesni sceni. Po končanem SVŠGL-ju v Ljubljani je nadaljevala svoje izobraževanje v Amsterdamu na Akademiji za gledališče in ples (AHK). Po študiju se je pridružila plesnemu ansamblu TanzMainz v Nemčiji, kjer je sodelovala z Guyjem Naderjem in Mario Campos, Sharon Eyal ter Guyjem Weismanom in Roni Haver. Zadnja leta dela kot freelancerka in trenutno nastopa v predstavah koreografov Roser Lopez Espinosa, Pere Faura, Guyja Naderja in Marije Campos ter z lastno kreacijo COSSOC – kolaborativnim duetom s katalonskim plesalcem Magijem Serro.

Magí Serra je performer in koreograf baziran v Barceloni. Je versatilen plesalec in dela z mnogimi koreografi predvsem na katalonski plesni sceni. Med njimi so Roberto Olivan, Guy Nader in Maria Campos, Roser López Espinosa in Lali Ayguade. Zadnjih šest let ustvarja tudi lastne projekte, med katerimi je predstava Esvorell s premiero na Fira Mediterrania de Manresa 2016, solo The size of a detail s premiero na Sismograf Festivalu 2018, ter COSSOC s premiero na Sismograf Festivalu 2021.

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A, v Ljubljani, med 10. in 12. novembrom 2021, vsak dan med 16.00 in 19.00.

Kotizacija

Zunanji obiskovalci: Cena 3-dnevne delavnice je 40 EUR. Kotizacijo poravnate pred začetkom delavnice.
Za imetnike Praktikumove letne kartice: delavnica spada v program celoletnega izobraževanja zato (do)plačilo ni potrebno. 
Za imetnike Praktikumove kartice 10-ih obiskov: en dan delavnice = en obisk na kartici. Skupno 3 obiski, če se delavnice udeležite vse 3 dni.

Informacije in prijave na info@emanat.si

 

 

Pretekli dogodki

  1. , Plesni in gledališki center, SVŠGUGL, Ljubljana, SI
  2. , Plesni in gledališki center, SVŠGUGL, Ljubljana, SI
  3. , Plesni in gledališki center, SVŠGUGL, Ljubljana, SI

SLIKE