Claudia Fancello (CA): Mešanica za dobro jutro (klas) in Naredimo to! (delavnica)

01.02.2013 - 07.02.2013
za plesalce, performerje, ustvarjalce in za vse, ki jih zanimajo redni klasi in oblike sodelovanja v ustvarjalnih procesih

Claudia Fancello foto / photo by: Nat Gorry

 

 

O DELAVNICI

Sedem dnevna delavnica bo sestavljena iz dveh delov:

1. Mešanica za dobro jutro (jutranji klas s Claudio Fancello)
Na jutranjem klasu bomo pripravili telo in um na ustvarjalno delo z drugimi. Ob tem bomo zajemali iz nabora vaj, ki se osredotočajo na zavedenje in občutljivost, na krepitev telesa in njegove moči ter vzdržljivosti in na sledenje poti impulza, hkrati pa bomo z njimi razpirali tudi naše zmožnosti opazovanja, imaginacije in užitka. Delno bo to plesišče, delno gibalna raziskava, delno prostor, kjer misel izzove telo, delno prostor, kjer telo spodbudi misel. Vse to ob izboru eklektične glasbe. Cilj klasov, ki bodo potekali ves teden, je spodbuditi in razviti artikuliranost in resno igro.

2. Delavnica Naredimo to!
Delavnica predstavlja različne možnosti sodelovanja pri delu, posebej v razmerju do plesa, uprizarjanja in koreografije. Raziskali bomo, kaj pomeni delati skupaj in skupinsko ustvarjati. Skupaj si bomo poskušali zastaviti vprašanja, ki se dotikajo uprizarjanja, osebne izkušnje in sodobne družbe, nato pa bomo ta material uporabili za poskus razlage, kako se skupaj / skupno odločamo in kako se medsebojno soočamo. Kaj pomeni biti v istem prostoru skupaj kot performer in opazovalec? Kako razumemo nesoglasje? Na kakšne načine lahko razumemo avtorstvo? Ali je kljub globoko osebni poziciji možno ustvarjati s pluralnim glasom?
Na delavnici bomo uporabili več metod dela, od diskusij, fizičnih praks opazovanja in poslušanja, pisnih nalog, pripovedovanja zgodb, do gibalnih raziskav in razvijanja praks gledanja in delanja, ki zabrisujejo meje med ustvarjalcem, izvajalcem in gledalcem. 

BIOGRAFIJA

Claudia Fancello je ustvarjalka, performerka in pedagoginja iz Montreala. Diplomirala je na umetniški smeri na Univerzi Concordia. Od leta 2006 sodeluje z interdisciplinarno skupino PME-ART v seriji umetniških del z naslovom Gostoljubnost, ki vključujejo dela za gledališke, razstavne, festivalske in druge kontekste. Trenutno kot plesalka sodeluje s koreografoma Matijo Ferlinom in Ame Handerson (Public Recordings). Kot samostojna ustvarjalka je v sodelovanju z glasbenico Sophie Trudeau ustvarila več performansov v trajanju. Claudia je tudi kuratorka hrane; instalacije s hrano je pripravila že za več festivalov. Bila je soustanoviteljica Solid State Breakdance (2000-2006), med drugim pa je nastopala za Martina Belangerja, k.g. Guttmana, Zojo Smutny, Karine Denault. Ponosna je, da je članica projekta Projet bk, saj se mnogo stvaritev, pri katerih je sodelovala, pojavlja na vplivnih festivalih in prizoriščih v Kanadi in drugje: The Québec Triennial, Festival TransAmériques, Dancemakers (Kanada), NuPerformance Festival (Estonija), Forum Fries Theater (Nemčija), Rencontres choregraphiques Festival, ArtDanThe La Villette (Francija), Polis Adriatic Festival (Hrvaška), Theatre Brut Wien (Avstrija), Perfect Performance (Švedska), Es.Terni (Italija), itd.

 

 

PRAKTIČNE INFORMACIJE

KDAJ in KJE

01.02. - 07.02.2013 v Plesnem teatru Ljubljana, SI

od 10.00 do 11.30 - Mešanica za dobro jutro - klas
od 12.00 do 15.00 - Naredimo to! - delavnica

 

 

PRIJAVA

Na delavnico so vabljeni vsi, ki jih zanimajo različni ustvarjalni procesi in metode sodelovanja. Jutranji klas je odprt delavnica pa je namenjena tistim, ki jo lahko spremljate v celoti. 
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Udeleženci nas s seboj prinesejo knjige, glasbo, podobe, predmete po izbiri.

 

Prijave s kontaktnimi podatki pošljite na naslov agon@emanat.si.

KOTIZACIJA

Kotizacija za delavnico je 45 € in vključuje tako delavnico kot tudi jutranje klase. 
Kotizacija za posamezen klas je 5 €.

PODPORA

Organizacija: Emanat

V sodelovanju s Plesnim teatrom Ljubljana

 

 

 

 

 

 

 

 

Pretekli dogodki

  1. , Plesni teater Ljubljana, SI
  2. , Plesni teater Ljubljana, SI
  3. , Plesni teater Ljubljana, SI
  4. , Plesni teater Ljubljana, SI
  5. , Plesni teater Ljubljana, SI
  6. , Plesni teater Ljubljana, SI
  7. , Plesni teater Ljubljana, SI

SLIKE