Warrego Valles: Botox

2018

Prihajajoči dogodki

 1. , CUK Kino Šiška, Ljubljana, SI

Opis

Glasba na albumu Botox - dolgometražnem prvencu za Warrego Valles -, ki je nastajala pod vplivi globokega podtalja plesne elektronske glasbe, temelji na sodobni dekonstrukciji le-te, posledica česar je temačen, abstrakten in minimalističen post-žanrski elektro in z zvočnimi razpokami okrašene zvočne pokrajine. A vsebinski tokovi v ozadju albuma govorijo o sedanjosti: kratkotrajnost vsakršne akcije, uničenje planeta skozi podnebne spremembe in sodobno suženjstvo. Mračna vizija sveta, ki mu vladajo psihopati, ki jih motivira pohlep ter želja po nadzoru in dominaciji.

Warrego Valles raziskuje elektronsko glasbo z močnimi koreninami v temačni estetiki plesišča in subtilnimi odtenki aktivistične poetike. Z le nekaj nastopi, glasbenimi videi in malo ploščo Location Off izdani pri Kamizdat sta Nina Hudej in Nina Kodrič (NinaBelle) v preteklem letu uspeli dodobra razburkati slovensko elektronsko podtalje. Obe sta uveljavljeni  didžejki, organizatorki in promotorki enakih priložnosti in raznolikosti na slovenski elektronski glasbeni sceni. Hudej, ki so jo med drugim pri Vibe Magazine opazili kot eno izmed top 12 ženskih tehno producentk, je pri l. 2015 Kamizdatu izdala svoj samostojni album »Disclaimer Null«, pred kratkim pa je bila uvrščena na seznam izbranih glasbenikov za leto 2018 pri evropski platformi SHAPE. NinaBelle je klasično izobražena flavtistka, ki je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo, po študiju jazz improvizacije v Rotterdamu in Celovcu pa je kot DJ-ka, vokalistka, piska in producentka nadaljevala raziskovanje elektronskega večzvočja.

Seznam skladb

 1. Cyborg Not Cyborg
 2. Keep An Eye On That Ice Cream
 3. RIP Girls Toys
 4. Botox
 5. Pool Reflection
 6. Madmen
 7. 5000000000 YRS
 8. Stop That Noise
 9. Passing
 10. Surprise! No Magic
 11. Human Body Game
 12. No Sign Of Mankind
 13. + bonus downtempo sugar

Prenos in nakup

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) in posebne omejene edicije knjižice z USB ključkom so na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in preko vseh ustaljenih digitalnih trgovin in pretočnih mest.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-NC-SA licence ([Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji] - Attribution-NonCommercial-ShareAlike) www.creativecommons.com/licence

Sodelavci

produkcija, snemanje, aranžma in miks: Warrego Valles (Nina Hudej, NinaBelle)
mastering: Benjamin Pečnikar

besedilo: Luka Prinčič
ilustracija: Stefan Fähler
oblikovanje: Rok Mar
knjigoveštvo: Maruša ‘MARUJI’ Hren
tisk: Janja Baznik, ‘Pri Tiskarskem Škratu’

fotografija: Nada Žgank, www.mementoimage.com

Podpora

Medijska podpora: Radio Študent Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

SLIKE